100% foutvrij

Hoe vaak zeggen we het niet tegen opdrachtgevers? ‘Over kwaliteit mag je best praten, maar je moet wel waarmaken wat je zegt.’ Nou, daar gaat-ie dan… Wij leveren onze teksten 100% foutvrij aan. Zo niet? Taart voor de opdrachtgever!

Appeltaart 600x400 v2

We hebben een allergie voor fouten, zijn hyperkritisch en controleren elkaars teksten. We durven dus best te zeggen dat we 100% foutvrij werken. Daarnaast houden we wel van een beetje druk op de ketel. Dus kom maar op: ontdekt u een fout in de ‘def-versie’ van onze tekst, dan belonen we uw kritische oog met een heerlijke taart.

Wel nog even wat basisregels over wanneer iets ‘fout is:

  • Wanneer de spelling van een woord afwijkt van wat het Groene boekje of Witte boekje voorschrijft
  • Wanneer de grammatica afwijkt van wat de Grammatica van het hedendaags Nederlands (Wim Klooster) voorschrijft
  • Wanneer het tekst- en taalgebruik afwijkt van wat de Schrijfwijzer (Jan Renkema) voorschrijft
  • Wanneer geen van deze bronnen uitkomst biedt en er geen logische verklaring is voor onze keuze.


Waarschuwing
Wees wel gewaarschuwd: we zijn een tikje arrogant. Soms wijken we bewust af van de regels, omdat we vinden dat de leesbaarheid daarbij gebaat is. In dat geval is er sprake van een ‘logische verklaring’.


Een voorbeeld? De ‘100%’ zou volgens sommige tekstschrijvers als volgt geschreven moeten worden: ‘Honderd procent’. Dat is voor de lezer echter een stuk minder makkelijk, dus kiezen wij voor de korte variant. (Het ontbrekende aanhalingsteken bij het woord ‘fout’ was natuurlijk wel een misser. ;-))

Geruststelling
Wees echter gerust: we zijn een Brabants bureau, houden van gezelligheid en komen graag bij onze opdrachtgevers over de vloer. Dus als het enigszins kan, rekenen we uw foutmelding goed.

Scoren met
woorden

Texperts zijn tekstschrijvers die scoren met woorden. Onze teksten zijn beter vindbaar, pakken sneller de aandacht en weten sterker te overtuigen. Onze aanpak ยป